Ce este un implant dentar ?

Implantul dentar reprezintă rădăcina unui dinte artificial ce urmează a înlocui dintele lipsă de pe arcadă. Materialul din care este realizat este titanul, material 100% biocompatibil.

Implantul dentar este, de fapt, un șurub de titan care este plasat prin tehnici speciale la nivelul osului maxilar sau mandibular pentru a înlocui dintele sau dinții lipsă de pe arcadă.

Cine poate primi un implant dentar ?

Orice pacient cu o stare de sănătate bună, fără afecțiuni grave decompensate (hepatice, metabolice, renale, cardio-vasculare sau sub tratament oncologic) și deasemenea orice pacient cu o igienă orală foarte bună.

Implant dentar sau lucrare protetică clasică ?

Atunci când nu vă puteți decide ce tip de lucrare să alegeți (implant dentar sau lucrare protetică clasică) este bine să știți care sunt avantajele și dezavantajele fiecărei variante.

La implanturile dentare avantajele sunt: nu se sacrifică integritatea dinților vecini sănătoși; lucrările pe implanturi arată identic cu dinții naturali; rata de succes este cea mai mare față de alte tratamente stomatologice; nu se cariază și nu corodează; sunt alegerea ideală în cazul pacienților care nu au altă soluție decât o proteză mobilă. Ca și dezavantaje ar fi costul ridicat, durata tratamentului care este mai lungă, dar care necesită mai puține ședințe, și faptul că necesită o igienă orală riguroasă, fără de care există riscul pierderii rapide a implanturilor.

La lucrările protetice clasice avantajele sunt: cost mai scăzut al tratamentului, durată scurtă a tratamentului (maxim 1 luna), adaptare marginală perfectă, etanșeitate după cimentare, iar ca dezavantaje ar fi: sacrificarea dinților vecini integri, dinții stâlpi se cariază în timp;există posibilitatea apariției complicatilor pulpare oricât de corect ar fi tratamentul endodontic la nivelul dinților stâlpi; există posibilitatea apariției complicațiilor parodontale în lipsa igienei riguroase.

La ora actuală, implantologia ocupă un loc de frunte în stomatologia modernă, tocmai datorită multiplelor avantaje pe care le oferă; se adresează atât tinerilor cât și pacienților vârstnici și oferă soluții de tratament simple, sigure și confortabile pe care protetica simplă nu le-a rezolvat în totalitate. Implantologia, ca practică curentă prin tehnicile de ultimă oră care se folosesc, vine sigur și eficient în sprijinul pacienților, corectând defectele osoase și lipsa dinților.

Ce înseamnă elevarea sinusului maxilar ?

In cazul unei oferte osoase insuficente, printr-o tehnica chirurgicala speciala se face o augmentare osoasa si ridicare a membranei sinusale, in vederea inserarii unui implant de dimensiuni suficiente in zona respectiva. De obicei, aceasta tehnica este necesara la pacientii care au suferit extractii dentare cu mult timp in urma;in urma acestor extractii, sinusul maxilar a coborat pentru a ocupa locul dintilor extrasi.

Care sunt simptomele că am nevoie de un tratament de canal ?

Simptomele pentru care aveti nevoie de untratament de canal sunt: durere spontana si care nu trece la calmante, durere la masticatie sau la strangerea dintilor, sensibilitate la cald, rece, dulce, carie profunda, uneori aparitia unui abces.

De ce am nevoie de un tratament de canal ?

Atunci cand pulpa dintelui este infectata, nu mai exista posibilitatea de vindecare, imbolnavirea fiind ireversibila. Cea mai frecventa cauza de imbolnavire a pulpei dintelui o reprezinta fie o carie foarte profunda, fie o fractura dentara. Pulpa este atunci expusa la bacteriile din saliva care vor cauza infectarea acesteia. Un tratament de canal corect efectuat duce la salvarea dintelui bolnav, iar fara tratament de canal, atunci cand pulpa dintrelui este infectata, se poate ajunge la pierderea dintelui.

Ce înseamnă albirea dinților ?

Albirea dintilor reprezinta o solutie conservatoare pentru rezolvarea discromiilor dentare (coloratii) usoare si moderate aparute pe dintii vitali si devitali. Albirea dintilor vitali consta in aplicarea produselor de albire pe suprafata smaltului dentar fara a afecta coloratia dentinei. Albirea dintilor devitali (fara pulpa) se face prin aplicarea produselor de albire in camera pulpara.

Metodele de albire cunoscute sunt:

  • albirea in cabinet; rezultatele sunt mult mai rapide, dar produsele utilizate in acest scop sunt mult mai agresive
  • albirea la domiciliu “home bleaching” care se executa acasa de catre pacient cu conditia ca acesta sa fie initiat de un medic sau de o asistenta. Procesul de albire dureaza mai mult, aproximativ 1-2 saptamani, dar protejeaza smaltul dentar; primele efecte sunt vizibile dupa 3-4 zile
  • microabraziunea

Care sunt efectele secundare în cazul în care fac albirea dinților ?

Efectul secundar cel mai intalnit dupa albirea dintilor este aparitia unei hipersensibilitati dentare temporare la rece, dulce, cald, hiperensibilitate ce dispare odata cu intreruperea tratamentului; se recomanda inaintea tratamentului de albire tratarea tuturor cariilor superficiale si profunde si efectuarea unui process de fluorizare. Mai pot aparea iritatii ale gingiei, pete albe pe gingie, senzatia de greutate in stomac datorita inghitirii unei cantitati de substanta..

Cât timp durează efectul procesului de albire ?

Efectele albirii dureaza aproximativ 3 ani, dar variaza in functie de persoana. Efectul se va pastra mai putin daca sunteti fumator, daca mancati sau beti produse care pot pata dintii.

Îmi pot vizita medicul stomatolog în timpul sarcinii ?

Daca este vorba de un control sau de o interventie de rutina, puteti vizita medicul stomatolog numai in semestrul II de sarcina. Daca este vorba de o urgenta, este bine sa cereti si sfatul medicului ginecolog. In perioada sarcinii este bine sa evitati manoperele sangerande si anestezia.

De ce îmi sângerează gingiile ?

Sangerarea gingiilor apare atunci cand dintii sunt incarcati cu placa bacteriana si tartru, in cazul unei gingivite, parodontite, in timpul sarcinii (datorita modificarilor hormonale care apar in organismul dvs).

Ce să fac atunci când îmi sângerează gingiile ?

Sangerarea gingiilor apare atunci cand dintii sunt incarcati de placa bacteriana, tartru, tesut de granulatie. Este bine sa va prezentati la medicul stomatolog pentru control si detartraj, periaj profesional, tratament al gingiilor si air-flow. Clinica noastra recomanda efectuarea acestor manopere la un interval de 6 luni.

Este bine să scot molarii de minte chiar dacă nu mă dor ?

Molarii de minte sunt dinți nefuncționali. Periajul în zona respectivă este dificil și în general nu există spațiu pe arcadă pentru ca ei să erupă total. Tocmai pentru că nu există spațiu pe arcadă, astfel încât molarii de minte să erupă, ei împing în dinții din față pe care îi cariază treptat. Se recomandă extracția molarilor de minte încă de la vârsta de 16 ani, pentru a preveni apariția eventualelor complicații. Există și situații când molarii de minte pot rămâne pe arcadă, mai exact atunci când au loc pentru erupție, când nu provoacă înghesuiri sau când nu sunt cariați.

Programare!

null

Completeaza campurile de mai jos si te vom contacta pentru stabilirea detaliilor programarii solicitate.

Trimite cererea!

consultatie gratuita stomatolog

Informații contact!

null

Strada Oțelarilor, Nr.34, Bl.D4, Galați

0741 919 863

contact@stomatologie-dodi-igor.ro

Luni - Vineri: 08:00 - 19:00